Inside news
Home
News
Judo niet populair bij de wedkantoren

Judo niet populair bij de wedkantoren

10 Nov 2022 09:55

Sportgokken wordt met de dag mee populairder. Men gaat steeds vaker wedden op verschillende soorten sport, waaronder ook judo. Het is helaas een feit dat legale Nederlandse bookmakers aangeven dat de sport judo niet volledig geschikt is voor het aangaan van online weddenschappen en dit om meerdere redenen. Ga door met lezen om meer te weten over waarom judo niet bepaald populair is bij wedkantoren.

Sportgokken: judo

Er zijn verschillende soorten sport om op te gokken. Judo is daar ook een van. Bij andere gokspelletjes gaat het gokken wat gemakkelijker aangezien het meestal om geluk gaat. Bij sportgokken moet je ook beschikken over een bepaalde dosis kennis over de sport en de club waarop je gaat inzetten. Bij wedden op judo moet er rekening gehouden worden met meerdere regels, technieken en strategieën om te winnen. Naast judo zijn er nog meer andere sportsoorten waar je op kunt gokken. Denk zo aan sambo, kickboksen, Jiu Jitsu worstelen en Muay Thai. Zoek je goede online bookmakers? Vergelijk dan eerst om de beste bookmakers van nederland te vinden.

Wat is judo precies?

Judo is een vechtsport die jaren terug in Engeland is ontstaan en al snel ook in Amerika populair is geworden. Het gaat om een sportsoort die als vrij moeilijk wordt beschouwd, vooral vergeleken met andere vechtsporten. Bij judo gaat het om het overwinnen van de tegenstander, maar zonder het aanrichten van ernstige verwondingen. De Olympische Spelen heeft de sport judo in 1916 als officiële sportsoort opgenomen in de lijst. Landen waar de vechtsport veel wordt gespeeld zijn de Verenigde Staten, Japan, Rusland, Georgië en Azerbeidzjan.

Het nadeel van judo voor wedkantoren

Het toevoegen van de vechtsport judo aan het spelassortiment kan een nadeel vormen voor veel wedkantoren. Judo-weddenschappen worden vaak gespeeld in live-modus, waardoor dit soms moeilijkheden met zich mee kan brengen. Wat hier de reden van is? Nou, een gemiddeld judo-toernooi duurt vrij lang en de spelers kunnen elk moment van tactiek veranderen waardoor het spel onvoorspelbaar wordt als je zelf helemaal niets over de vechters weet. Vechters worden snel moe en bij wedden op judo is het focuspunt niet de kracht van de speler, maar op de strategie die er gehanteerd wordt.

Iemand die op judo in gaat zetten, moet van tevoren goed kijken naar de conditie van de vechter om te beoordelen wat de sterke en zwakke punten zijn; zo kun je immers verstandig wedden. Nog een reden waarom wedkantoren judo niet aanprijzen is omdat een competitie maximaal 31 dagen kan duren. Nadat de jaarlijkse kampioenschappen voorbij zijn, valt er qua judo niet veel meer te wedden in tegenstelling tot andere (vecht)sporten.

Een geschikte bookmaker kiezen

Bookmakers zijn er tegenwoordig meer dan voldoende. Dit maakt het verstandig om te kiezen voor een goede en betrouwbare bookmaker die interessante aanbiedingen heeft. Zo haal je het maximale uit de weddenschap. Zoek je een bookmaker, let dan op de onderstaande punten:

  • Check of het wedkantoor financieel gezond is en legaal opereert.
  • Ga na of er bonussen en promoties worden aangeboden.
  • Let op de uitbetalingspercentages. Hoe hoger ze zijn, des te voordeliger.
  • Check of de bookmaker zijn kansen snel aanpast of niet.
  • Neem een kijkje naar de klantenservice. Als speler is de dienstverlening belangrijk.

Waar kun je terecht?

Om op judo te gokken kun je bij verschillende bookmakers terecht. Je kunt kiezen voor zowel lokale als internationale bookmakers. Welke keuze je maakt, is geheel persoonsafhankelijk en elke keuze heeft weer andere voor- en nadelen. Bij de meeste bookmakers kun je bij de live-sectie terecht om mee te doen aan Europese of internationale kampioenschappen of federale en regionale toernooien.